Nieuws - pagina 6

Nieuws van de Kinder-MR

Nieuws van de Kinder-MR

26 juni 2015 - 

Na het succes van de kauwgomballenboom

had de Kinder-MR ook nog een flessenactie verzonnen dit jaar.

Het doel was een speltoestel voor op het grote plein.

 

Eindelijk is het dan zover!

Na heel lang flessen inzamelen is nu het moment gekomen om een speeltoestel voor het plein te bestellen. In de afgelopen vergadering van de Kinder-MR hebben we diverse speeltoestellen bekeken en uiteindelijk een keuze gemaakt. Enkele afbeeldingen van deze speeltoestellen hebben we in de fotoalbum map "speeltoestel" geplaatst, maar niet allemaal. Het moet wel een verrassing zijn na de grote vakantie.

 

 

Praten met soldaten

Praten met soldaten

13 mei 2015 - Praten met soldaten

Dinsdag 12 mei trokken zo’n 800 militairen door het land om leerlingen van verschillende basisscholen te laten ‘praten met soldaten’.

Zo bezochten ook 2 militairen KBS De Nobelaer om de leerlingen wat bewuster te laten worden van de rol en het werk van Defensie.

Opgewonden en misschien zelfs een beetje zenuwachtig komen de leerlingen van groep 6, 7 en 8 binnen in het lokaal waar de militairen al staan te wachten. Want het blijft toch best indrukwekkend; iemand in een leger uniform!

De presentatie wordt gestart met een filmpje van de, onder de kinderen bekende, Youtube sensatie Enzo Knol. En als zelfs Enzo zich bezighoudt met vrijheid is de belangstelling bij alle kinderen gewekt.

Onderwerpen als Navo, uitzendingen, reservisten en de Marechaussee passeren de revue en er komen mooie foto’s voorbij van de kampen in Afghanistan en verborgen voertuigen onder camouflagenetten.

De kinderen zijn erg nieuwsgierig en schromen niet om een spervuur van vragen op de soldaten af te vuren, van welk geweer ze hebben, welk salaris ze dan wel niet verdienen tot de vraag of ze ook vreemde talen zoals Fries spreken.

Maar na het zien van een foto van de ‘winkelstraat’ bij het kamp in Afghanistan waar een Starbucks en een Subway zouden zitten, verschijnen er verbaasde blikken op alle gezichten. Dat klinkt toch wel een beetje vreemd..

Het hoogtepunt komt aan het einde van de presentatie als de kinderen de uitrusting van de soldaten mogen passen en dan toch best wel onder de indruk zijn van het gewicht hiervan… En het feit dat de soldaten hier dus heel wat kilometers mee af moeten leggen, voor onze vrijheid en voor de vrijheid van vele anderen…

Koningsspelen 2015

25 april 2015 -  

 

Samen met GO Sportief organiseerden de drie basisscholen in Oude-Tonge de Koningsspelen 2015.

De groepen 1 t/m 4 vermaakten zich met vele spelletjes. Iedere school had voor een aantrekkelijk programma gezorgd en onder leiding van veel ouders/vrijwilligers leefden de kinderen zich in circuitvorm uit op de vele onderdelen. En dan tussen de middag nog een pannenkoek eten.....

De groepen 5 t/m 8 waren in de sporthal sportief aan de gang met judo, karate, dans en free running. In sportschool Dynamic Motion konden ze zich uitleven in een circuit met boksen, trappen, gewichtheffen etc. en onder leiding van een instructeur werken aan kracht en snelheid.

Alle leerlingen sloten deze feestelijke dag op hun eigen school af met een ijsje om daarna te beginnen met de meivakantie.

Een woord van dank en een compliment aan alle mensen die deze dag hebben georganiseerd en meegeholpen bij de begeleiding: TOPSPORT!!! 

Voor heel veel foto's van deze mooie dag.... bekijk bij Groepen groep 7 het fotoalbum "koningsspelen 2015". Veel kijkplezier met de foto's die gemaakt zijn door Marie-Louise Broeders.

Panna

Panna

14 april 2015 - Vanmiddag organiseerde het Jongerenwerk Goeree-Overflakkee weer een panna wedstrijd op onze speelplaats. Mooi weer, deelnemers genoeg, publiek, een grote inzet, gejuich.... Kortom, een mooie middag. De winnaars zijn al degenen die meededen en de meeste doelpunten werden gemaakt door Joran en Sven bij de jongsten en Sem en Casper bij de oudsten. Zij gaan door naar de volgende ronde. 
Benieuwd naar de foto's? Bekijk dan het fotoalbum.

Fotoalbum:

panna panna (6).jpg panna (5).jpg panna (4).jpg panna (3).jpg panna (2).jpg panna (1).jpg
feestweek op de Nobelaer

feestweek op de Nobelaer

25 maart 2015 - Een projectweek met als thema "feest".
Lees meer ›
carnaval 2015

carnaval 2015

18 februari 2015 - Het was weer een waar spektakel bij de Nobelaer
Lees meer ›
kauwgomballenboom

kauwgomballenboom

17 januari 2015 - Onze Kindermedezeggenschapsraad (KMR) kwam op het idee een kauwgomballenboom op de speelplaats te zetten.
Lees meer ›
kerstfeest 2014

kerstfeest 2014

15 december 2014 - Het kerstverhaal Twinkelende ogen, keurig gekamde haren, blijde gezichten en de mooiste kleren mochten eindelijk aan. Hooggespannen verwachtingen en hier en daar toch ook wel een kriebel in de buik, want een beetje zenuwachtig zijn ze allemaal wel. Weken geoefend, alles tot in de puntjes uitgedacht en besproken. En dan is het zover;
Lees meer ›
Ebbe en Vloed

Ebbe en Vloed

17 november 2014 - Welke kleur vinden jullie mooi voor een oude vrouw”, aldus de vraag van een bewoonster van Ebbe en Vloed, aan 2 leerlingen van groep 8 van KBS De Nobelaer, tijdens een heuse “Beaut-middag”. Het wordt na enig overleg ‘roze’ en enthousiast begint een leerlinge met het lakken van de nagels van deze mevrouw.
Boekenmarkt

Boekenmarkt

15 oktober 2014 - Vandaag hebben de leerlingen de kans gehad hun oude, goede, boeken te verkopen en goedkoop een of meerdere boeken aan te schaffen. Om 12:00 ging de boekenmarkt van start en hoewel het aanbod minder was dan verwacht, wisselden veel boeken toch van eigenaar en kan er in de herfstvakantie weer lekker worden gelezen.
trouw juf Yvette

trouw juf Yvette

12 september 2014 - Op vrijdag 12 september is Juf Yvette met haar Lesley getrouwd.


Lees meer ›
afscheid meester Will Schmitz

afscheid meester Will Schmitz

11 juli 2014 - Op vrijdag 11 juli heeft meester Will afscheid genomen van de Nobelaer. s’ Morgens werd hij door de ‘ klussenbus’  thuis opgehaald. Ruim 180 kinderen en ouders liepen in optocht achter de bus aan om hem op school te verwelkomen. 
Lees meer ›
bezoek van de staatssecretaris van onderwijs

bezoek van de staatssecretaris van onderwijs

21 maart 2014 - Afgelopen woensdagmiddag hebben we de staatssecretaris van onderwijs dhr. Sander Dekker op bezoek gehad.
Lees meer ›
1 2 3 4 5 6