Vooruitblik 2019-2020

Vooruitblik 2019-2020

 

Nieuwe directeur John Damen

Op 1 september begint John Damen als de nieuwe directeur. Meester John is een ervaren schoolleider en zal ook regelmatig voor de groep staan. Hij vindt het fijn om de leerlingen en de ouders snel te leren kennen. Iedereen is welkom om even langs te komen.

 

Vakleerkracht gymnastiek

Op dinsdag krijgen de groepen 3 t/m 8 voortaan een uur gym in de Grutterswei in plaats van twee keer per week een half uur. De gymles wordt gegeven op dinsdag door de vakleerkracht Romy van Heemst en de gymles van donderdag vervalt. Op deze manier kunnen de kinderen intensiever sporten en besparen we wandeltijd naar en van de Grutterswei.

 

Engels

Het team gaat weer verder met de nascholing Engels om het Engels verder in de lessen te verwerken.

 

Filmen in de groepen

In de groepen zal regelmatig gefilmd worden door de onderwijsmanager. De beelden worden gebruikt zodat de leerkrachten elkaars lessen kunnen bekijken en zo veel leren van en aan elkaar.

 

Project ‘Weerbaar zijn doe je zo!’

Groep 7 gaat deelnemen aan het project Weerbaar zijn doe je zo! In oktober komt er de hele dag een docent om met de kinderen aan de slag te gaan.

 

Rots en water training

In groep 8 gaan alle kinderen onder leiding van meester Michael de training volgen van ‘Rots en water’. Het doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

 

Schoolfeest

In het nieuwe schooljaar is het weer tijd voor ons tweejaarlijkse schoolfeest. Iedere keer is dit weer een hoogtepunt van het schooljaar. Het vieren met elkaar staat in de voorbereidingen en tijdens het feest centraal.

 

Schoolreis/Kamp

De groepen 1 en 2 gaan op schoolreis en groep 8 gaat die ochtend mee als begeleiding. Groep 3 t/m 8 gaan op schoolreis naar een andere bestemming  en groep 8 gaat aan het einde van het schooljaar op kamp.